Onlangs kreeg ik een mail van een nieuwe klant die mij vroeg de badkamerdeur in te korten. Een installateur had een ventilator in hun badkamer gemonteerd en gaf aan dat er, vanwege de aanzuiging, iets met de badkamerdeur moest gebeuren. Er was ook een slotenman bij de badkamerdeur geweest omdat deze niet goed sloot. Vervolgens heb ik aan de onderzijde van de badkamerdeur een opening gemaakt en deze aan beide zijde van de deur voorzien van een ventilatierooster.

Ik was dus de derde ‘handige’ man die bij deze klant over de vloer kwam en heb deze klant verteld dat ik voor hen al deze drie klussen in een keer had kunnen uitvoeren. Voordeel voor de klant zou zijn geweest: slechts één ‘handige’ man nodig, lagere kosten omdat de drie klussen in één keer gedaan worden, de klant hoeft daarom ook maar één keer thuis te blijven.

Deze situatie doet zich nog al eens voor totdat de klant mij in de arm heeft genomen en ik (bijna) alle klussen voor de klant kan uitvoeren. Ik ben niet voor niets een allround klusser.

 

Een ander voorbeeld is de renovatie van een badkamer of keuken. Het gebeurt nog wel eens dat er iemand komt om de oude situatie te slopen, vervolgens komt er een installateur voor de leidingen, daarna komt er iemand voor het tegelwerk en uiteindelijk komt er iemand voor het monteren van het sanitair en/of kasten.

Dat kan handiger: u laat mij de klus uitvoeren en alleen ik kom bij u over de vloer en voer de complete klus voor u uit. Voordeel voor u: slechts een aanspreekpunt, niet elke dag een ander gezicht, duidelijk over verantwoordelijkheden, slechts één gedetailleerde factuur.